/ Middag / Vegetariskt /

Rostade betor * 3

Ikväll var lite kollegor över på middag och jag planerade in en lättare 3-rätters. Ibland blir det liksom inte riktigt som man tänkt sig. Det var gott, absolut! Men det var inte så där gott som jag hade hoppats och trott. Köttet blev överstekt, såsen skar sig...ja, ni fattar! En sak som jag däremot blev nöjd med var de rostade betorna. Just nu är betor i alla dess former och färger som bäst och säsongen ska nyttjas totalt! 
 
Gör så här:
 
1. Skala röda, gula och polkabetor samt palsternacka. Skär i lagom stora mumsbitar och lägg i ugnsform.
 
2. Skiva några vitlöksklyftor och lägg i formen tillsammans med olja, salt och färsk timjan.
 
3. Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 30 minuter eller tills betorna är mjuka.
 
4. Servera tillsammans med en god bit kött... och gärna in överstekt som mitt :)
#1 / / Emma:

Så mycket vackra färger :)