/ Lunch / Soppa /

Höstsoppa


Eftersom jag jobbade i helgen innebär det en ledig tisdag. En underbar ledig tisdag. Vi börjarde morgonen med att köpa en lägenhet, mannen och jag, och då kan dagen liksom inte bli annat än underbar! Fortsatte med en långpromenad i höstvädret med min lilla vovve för att sedan komma hem och mysa ner mig i soffan. Älskar hösten, älskar att det är lite kallare ute, att man kan mysa in sig i en halsduk och att löven byter färg. Och sen så älskar jag ju soppa också och jublar då självklart över att sopp-säsongen har kommit!
 
 
Till sen lunch/tidig middag idag blev det då självfallet just soppa. Gjorde en variant på en gammal favorit med sötpotatis, morötter och röda linser. Toppade soppan med stekt bacon och champinjoner vilket gav soppan den där extra sältan som är pricken över i:et.
 
 
Gör så här:
 
1. Hacka lök och stek mjuk i lite olivolja. Tillsätt skivad sötpotatis och morötter och rör om i några minuter.
 
2. Häll sedan i röda linser, vatten, timjan, salt och peppar och låt skjuda på spisen i cirka 25 minuter eller tills allt har mjuknat. Mixa soppen slät och smaka av med kryddor.
 
3. Toppa sedan soppan med stekta champinjoner och bacon samt lite färsk timjan.
 
Kommentarer (7)
/ Kött / Lunch /

Köttfärsgratäng - enkelt & gott!

Från Arkivet. Delar med mig av lite godbitar från min tidigare blogg.
Mat, mat, mat... Finns det någon större njutning här i livet :) Igår var det så enkelt att det nästan är komiskt men fortfarande så jäkla smarrigt. Enkla, rena smaker och rätter har alltid passat mig perfekt och då behöver det liksom inte bli så komplicerat. Blev någon slagt köttfärs/potatisgratäng fick mätta min mage.
Skivade potatis tunt som jag sedan varvade med en sås på köttfärs, passerade tomater och massor med kryddor (färsk och torkad basilika, timjan, oregano, svar/röd/vitpeppar och salt). In i ugnen där den fick stå tills den var klar helt enkelt. Mummsfillibabba!
Kommentarer (11)
/ Kött / Lunch /

Zucchinipasta med kryddig korv

"Zucchinipastan" är klart ett bra alternativ till vanlig pasta. Det är gott, har lite tuggmotsånd och ser rätt så fantastiskt ut. Jag skulle däremot säga att det, enligt mig, inte ens är närheten av så gott som den vanliga pastan. Min mage tycker dock att det är bäst att sprara pastan till speciellt tillfällen och då är det ju toppen med lite alternativ! 
Detta blev en liten kylskåpsrensningsvariant. Gjorde en pastasås  på kryddig korv, champinjoner, coctailtomater och pesto rosso. Lite fetaost och svarpeppar ovanpå och så har vi en helt okej lunch måste jag säga!
 
Önskar er nu en trevlig helg! Har ni några goda planer på middag till fredagsmyset?