Kycklingpytt
Söndagar är en perfekt dag för att gå igenom kylskåpet och se vad som blivit över efter veckan. En hög kokt potatis, lite grillad kyckling och du är nästan halvvägs till en god pytt i panna. Man ska inte bli avskräckt av att provat de där hemska färdigvarianterna då en hemmalagad pytt är rätt så underbar. Och väldigt enkelt att slänga ihop.
Gör så här:
1 Stek kycklingen i bitar, ca 1 gånger 1 cm stora.
2. Ta ur kycklingbitarna i pannan och stek potatis (gärna kokt då det går bra mycket snabbare), morötter och gul lök. Har går det självklart att variera med precis vad som finns hemma.
3. Lägg tillbaka kycklingen i pannan när ovan blivit mjukt. Tillsätt gröna ärtor och krydda med salt, peppar, persilja och timjan.
4. Servera tillsammans med ett stekt ägg,
Blir knappast enklare än så va!