/ Asiatiskt / Kyckling / Middag /

Kyckling med sauterad shiitakesvamp & spenat i het vitlökssås

 
En snabb wook med asiatisk touch. Den är full av härliga smaker som fullkomligt exploderar i munnen. Ät den som den är eller servera med nudlar eller, som jag åt den, med ris. Är man som mig, en sucker för lite hetta, så spara inte på chiliflaksen då de enligt mig lyfter hela rätten. Bon appetit!
 
Gör så här:
 
1. Blanda finhackad vitlök, rostade sesamfrön, hackad vårlök, chiliflakes, soja och sesamolja
 
2. Stek skivad kyckling i lite olja.
 
3. När kycklingen är klar tillsätt svampen och låt steka med några minuter. Häll till sist även i spenaten och såsen som blandades tidigare. Blanda runt allt ordentligt så att såsen fördelar sig jämt. 
 
Mängd av allt enligt smak. Prova er fram, stoppa fingrarna i såsen och känn efter.