/ Asiatiskt / Kött / Middag /

Sojamarinerad ryggbiff med vårlök, rostade sesamnfrön & bok choy

Tillsammans med några av mina kollegor så har vi en rundvandringsmiddag - en middag i månaden och laget runt. Häromdagen var det min tur att stå som värdinna och taggad till tusen förberedde jag en 4-rätters med asiatisk touch. En av rätterna var den ni ser här nedan sojamarinerad ryggbiff med vårlök, rostade sesamnfrön och wookad bok choy. När gästerna frågar om minsta lilla beståndsdel i rätten och vill ha recept skickade så får jag nog tolka det hela som en lyckad rätt. 
 
 
Gör så här:
 
1. Marinera ryggbiffen i en blandning av soja, honung, sesamolja, hackad vitlök, hackad ingefära och chiliflakes i minst 4 timmar innan stekning. 
 
2. Häll olja i en panna och stek hackad vitlök och ingefära lätt. Tillsätt sedan bok choy (eller pak choy). När allt har fått lite värme häll då i ostronsås, grönsaksbuljong och lite redning samt smaka av med salt. Låt de hela koka samman några minuter. 
 
3. Stek sedan ryggbiffen några minuter per sidan och låt sedan vila lite innan den skivas upp. Lägg upp på tallrik och strö över skivad salladslök och rostade sesamfrön.
#1 / / Sofia:

Baby! Det här blir bra. Blir helt lycklig av att du inte försvinner från cyberspace trots allt! :D