/ Asiatiskt / Fisk / Sallad /

Vietnamesisk nudelsallad

Det ständigt återkommande asiatiska smakerna fick komma på besök idag igen. En favorit är de vietnamesiska vårrullarna men idag gjorde jag en variant med samma smaker och innehåll men istället i form av en sallad. Lite mindre pilligt men samma underbara och enkla smaker. En fräsch och smakrik middag perfekt en regnig torsdagskväll.
 
Gör så här:
 
1. Skiva morötter och gurka i tunna strimlor. Blanda tillsammans med hackad salladslök, delade sockerärtor, bladsallad, mango och avokado. 
 
2. Blanda hackad vitlök, ingefära och sambal olek med fisksås, pressad lime, soja, vatten och lite muscovadosocker. Låt gärna stå och gotta till sig lite.
 
3. Koka risnudlar enligt anvisning på paketet.
 
3. Blanda salladen väl med nudlarna och dressingen. Toppa med en stadig näve koriander, rostade cashewnötter och räkor. 
 
#1 / / Frida:

Ser verkligen helt galet gott ut! Kanske nått för helgen ;)