/ Fisk / Lunch / Sallad /

Siciliansk auberginesallad med tonfisk och kapris

 
Nu när sommaren börjar lida mot sitt slut så kan jag tycka det är lite uppfriskande att byta ut sommarsalladerna mot en mer ljummen variant. Denna sicilianska auberginesallad är inte bara fylld med nyttigheter utan är även enkel att slänga ihop och vacker att titta på. För visst är det bra mycket roligare att äta mat som även ger njutning åt ögat.
 
Gör så här:
 
1. Hacka aubergine, småtomater, soltorkade tomater och lök fint. (Eller andra grönsaker efter smak),
 
2. Fräs grönsakerna i lite olja i en stekpanna tills de blir mjuka och tillsätt sedan kapris, svarta oliv och solrosfrön.
 
3. Smaksätt med vitvinsvinäger, salt och persilja.
 
4. Innan servering vänd i tonfisken och värm så att den blir lite ljummen.
 
#1 / / rebecka:

Wow, så fantastiskt gott det ser ut!

#2 / / ISA:

MUMS! jag som ska hem och fixa tonfisk sen ;)

#3 / / Susanna Maria J:

Å ser sjukt gott ut! :D Hoppas du får en underbar helg! :D <3

#4 / / Hedda Rönnlund:

Ser jättegott ut!