/ Kött / Middag /

Helstekt rostbiff med en varm sallad och fikon

Sista dagen på jobbveckan, helgen är här och det är dags för lite fredagsmys. Med en rätt så tom plånbok (som jag längtar till lönen på måndag) gick jag förbi affären på vägen hem för att hitta något gott till middag. Ibland har man tur och just i dag var det extrapris på riktigt fin svensk rostbiff så det kändes rätt så givet att slå till. Rostbiffen helstektes långsamt i ugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon.
 
Gör så här:
 
1. Gnid in rostbiffen i salt, peppar och färska kryddor efter smak. Jag valde rosmarin och oregano. Lägg den sedan i en form och sätt i ugnen på 100 grader. Här hemma älskar vi rött kött så vi lät de vara inne till stektermometern visade 56 grader. Ta ut rostbiffen och packa in den i folie och låt vila i minst 15 minuter innan ni skär upp den.
 
2. Under tiden kötten vilade så stekte jag skogschampinjoner, sparris, tomater och machesallad lätt. Serverade sedan den skivade rostbiffen med den varma salladen och färska fikon.
 
Och nu kan fredagsmyset börja!